EKMEĞİMİZİ SOSA-BA' NALIM...

01.09.2014 14:26
 
 

 

 
 
Futbol yönetimi dinamik bir süreçtir, maçlar oynandıkça, oyuncuların form durumuna göre, gelişimine göre, ihtiyaçlar değişebilir.
 
Öncelikle yıllardır şikayet ettiğimiz bir transfer yanlışı vardı; kardeşim gidip 4-5 tane ıvır kıvır adam alacağına 2 tane direk oyuncu al, hem daha ucuz hem daha verimli.
 
Yıllar sonra nihayet bu tip bir yaklaşım uygulandı; asıl mühim olan hep böyle devam etmesidir.
 
Beşiktaş her sezon 8-9 adamın gelip gittiği bir yapıdan kurtulup, iskeletini her sezon daha iyileriyle, az ve öz bir şekilde yenilemelidir. 
 
SAĞ BEK SORUNSALI
 
Mevcut takımı izlediğimizde herkes bir sağ bek sorunundan bahsediyor, oysa sağ bek sorunu yok, bilakis sol bek sorunu var.
 
Sağ bek alırsak mevkisinde mükemmel oynayan İsmail Köybaşı'yı sola yollayıp -Holebes dururken neden satın alındığına anlam veremediğim- Motta'yı rotasyona ayırmak çizgiyi yükseltecektir.
 
NECİP İLE AVRUPA ŞAMPİYONU OLAMAZSIN
 
Necip kardeşimizin ne kadar dürüst, çalışkan bir sporcu olduğu tartışılmaz. Allahı var güçlü kuvvetli, gayretli ve iyi niyetli bir kardeşimiz.
 
Necip şans bulduğu 100 küsur maç sonrasında bile pozisyon bilgisi, oyuncu sezgisi, oyun tecrübesi konularında arpa boyu yol kat edemedi.
 
Zaten "topçu" yeteneği hiç olmamıştı, çalışarak olacak bir özellik değildir ama en azından şut çekmek, orta kesmek, frikik atmak gibi "çalışarak" geliştirilebilecek konularda bile arpa boyu yol kat edemedi.
 
Güçlü fiziği ve yürekli oyun yapısıyla hadi diyelim ihtiyaç duyulduğunda sağ bek veya stoper gibi mevkileri bir maç iki maç götürebilir.
 
Şayet Beşiktaş bu sezon ben Avrupa Ligi ŞAMPİYONU olacağım diyorsa -ki olabilir- mutlaka Atiba-Veli rotasyonuna ilave bir çift yönlü oyuncu daha sokmalıdır.
 
Sakatlık ve ceza sebebiyle rotasyona Necip'in çıkacağı üst düzey Avrupa Ligi final maçlarıda şansının fazla olması mümkün değil.
 
Bu tip bir oyuncu biliyorum Biliç'in kafasında yok, Necip'i beğeniyor ve eksiklik olduğunu düşünmüyor.
 
Ocak ayı geldiğinde hepiniz ağlaşırsınız, tespitime itibar ediniz ve en azından Ocak ayı için Atibavari bir oyuncu bulunuz.
 
RÜZGAR SAĞNAK